Despre Proantocianidine - PAC
Proantocianidinele fac parte din categoria flavonoidelor, o clasa de metaboliti secundari ai plantelor, cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante. Au fost descoperite in 1948 de catre Profesorul Jaques Masquelier, de la Universitatea Bordeaux, care le-a pus denumirea de vitamina P.
Proprietatile Proantocianidinelor:
- fortifica capilarele
- reduc inflamarea membrelor
- utile in combaterea racelii si a alergiilor
- au o capacitate puternic antioxidanta: de 20 de ori mare decat a vitaminei C si de 50 de ori mai mare decat a vitaminei E
- rol important in stabilizarea colagenului si in mentinerea elastinei
- au efect virustatic si un efect benefic asupra elasticitatii vaselor sanguine, asupra digestiei, contribuie decisiv la sanatatea aparatului urinar
- datorita concentratiei, proantocianidinele din merisor au un efect bun si rapid pentru combaterea aderarii bacteriei E. coli pe peretii tractului urinar, bacterie care genereaza aproximativ 80 % dintre afectiunile tractului urinar