Pui, paste/taietei si sos de mustar
- ingrediente: 250 g pulpe pui taiate marunt, condimente naturale dupa gust, putin ulei presat la rece, 2 linguri de paste/ taietei.
- salata verde
- pentru sos: 150 g iaurt grecesc, 2 lingurite mustar natural cu chilli, 1 lingurita ulei din germeni de grau, 20 ml apa, sare. Toate ingredientele se omogenizeaza.
Preparare: prajim carnea in foarte putin ulei. Condimentam. Cand este gata adaugam putina apa si punem taieteii la fiert. (3-5 minute). Lasam la racit. Amestecam cu frunzele de salata verde si adaugam sosul.
- iaurtul grecesc este cremos, consistent si hranitor. Mustarul natural cu chilli i-a dat un gust aparte, iar uleiul din germeni de grau i-a adaugat un strop de vitamina E.
Toate retetele noastre sunt pentru “lenesi gurmanzi”, adica pentru cei care apreciaza gustul mancarii gatite acasa, dar nu au timp/chef sa gateasca mai mult de 20-30 minute.
Stiati ca…? boabele de mustar in general si implicit mustarul, au un continut bogat de seleniu si magneziu si ajuta inclusiv la un somn odihnitor.