Ossobuco
reteta reinterpretata, gata in 2 ore
reteta pranz cheat day fitness
Povestea pe scurt: cineva a asteptat 2 ani sa manance “Ossobuco ca in Elvetia”. Pam, pam: La Multi Ani si Pofta Buna!
- denumirea corecta e Ossobuco nu Osso Bucco, iar reteta originala e din nordul Italiei. Reteta noastra este reinterpretata pentru ca: orezul e “obisnuit” si nu am pus sofran. Am cumparat o singura bucata de rasol, deci am adaugat si pulpa de manzat. E fara gremolata.
- timp efectiv de lucru 30 minute.
Ingrediente pentru 1 portie:
1 rasol de vita si putina faina
200 g pulpa de manzat taiata cubulete
3 cepe, 3 morcovi, 3 rosii, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 usturoi, 1-2 cubulete de vita, foi de dafin, patrunjel verde, ulei presat la rece
Garnitura de orez: 300 g orez, 2 cepe, 3 cubulete de vita, 3 linguri de parmezan si 1 de unt.
- pasul 1: pregatim legumele si baza de mancare cu gust de vita. Legumele se taie/ se dau prin robot. Proportia 1-2 cuburi vita la 1 L apa
- pasul 2: dam rasolul cu faina si il calim pe ambele parti in ulei de floarea soarelui presat la rece, dupa care il scoatem pe o farfurie
- pasul 3: calim ceapa si in cateva minute adaugam morcovii, telina si pastarnacul
- pasul 4: adaugam bucatile mici de pulpa de manzat si dupa ce s-au rumenit punem rosiile, usturoiul, iar in cateva minute, dupa ce fierb, adaugam supa de vita si foile de dafin. Proportia de supa depinde si de cantitatea de legume, noi am pus aproape 750 ml
- pasul 5: punem rasolul de vita in sos si lasam sa fiarba la foc mic, sub capac. Din cand in cand amestecam iar dupa 45 minute intoarcem bucata de rasol
- pasul 6: dupa ce am intors rasolul adaugam la fiert patrunjelul tocat si pregatim orezul
In reteta originala Ossobuco este servit cu risotto. Din lipsa de sofran si orez risotto, noi il servim cu o garnitura exceptionala de orez obisnuit.
- pregatim 1.5 l apa cu 3 cubulete de vita
- calim 2 cepe taiate marunt, adaugam 300 g orez, amestecam bine si stingem cu un polonic de supa. Pe masura ce scade apa, adaugam alta. Si tot asa, la foc mic, pana e fiert
- adaugam parmezanul, untul si amestecam
La Multi Ani si Pofta Buna la “Ossobuco de Cluj”