Marinata pentru vrabioara de manzat 1

Publicitate

Vrabioara de manzat marinata
timp prealabil 1-4 ore
  • ingrediente: 500 g vrabioara de manzat si pentru marinata: sos de soia, usturoi, ulei, piper boabe, oregano, cimbru si marar uscat
Pregare marinata pentru vrabioarele de manzat: intr-un vas amestecam 2 masuri de sos de soia, 1 masura de ulei, usturoi feliat dupa preferinta fiecaruia, cateva boabe de piper si putin oregano, cimbru si marar. Punem carnita in vas, avem grija ca marinata sa ajunga pe toate suprafata vrabioarelor, acoperim cu folie si lasam la rece.
  • timpul depinde si de fragezimea si calitatea carnii, de regula este necesara minim 1 ora
  • este recomandat sa se cresteze carnea sau sa o impungem cu furculita, pentru ca aromele sa patrunda mai bine; inainte de a ajunge in tigaie, carnea de manzat trebuie sa fie la temperatura camerei; se scoate din frigider cu cateva zeci de minute inainte
Pregatire carne: punem carnita de manzat in tigaia incinsa, impreuna cu sosul de marinata. 2-3 minute pe o parte, 2 minute pe alta parte.
  • timpul de gatire difera in functie de grosimea feliei de carne. Dupa ce este prajita, lasati-o 1-2 minute "sa se odihneasca"
  • carnea este moale, suculenta si aromata
  • se poate servi si sosul de marinata din tigaie

 Retete pentru marinarea carnii

  • pui si curcan
  • carne de porc
  • vita si manzat
  • marinare peste
Suntem si pe FB
  1. Stiu Retete Sanatoase
  2. Retete FIT
.