Marinata pentru pulpa de manzat 1

Publicitate

 Reteta de marinata pentru pulpa de manzat
  • ingrediente: 500 g pulpa de manzat, sos de soia, usturoi, otet, ulei, sirop de artar.
Pregatire sos pentru marinat: punem in blender 100 ml ulei, 4 catei de usturoi, 2 linguri de otet, 3 linguri de sos de soia si 3 linguri de sirop de artar. Se amesteca cateva secunde si ne minunam de culoare dar mai ales de gustul inedit datorat combinatiei iute-acru-sarat-dulce. Taiem pulpa de manzat in felii subtiri, o crestam din loc in loc cu furculita sau cu un cutit, o punem intr-o farfurie adanca si adaugam marinata. Dupa 3 minute de munca "grea" punem farfuria in frigider si lasam carnita in pace timp de 8-12 ore. Condimente suplimentare: zero.
  • carnea de manzat si de vita este considerata printre cele mai sanatoase carnuri rosii, deoarece are putine grasimi si este bogata in acizi grasi, vitamine si proteine. Desi extrem de sanatoasa, spre deosebire de restul europenilor, romanii o consuma cu moderatie, iar unul dintre motive este ca pare greu de gatit...daca va este teama ca friptura iese seaca, tare sau atoasa, puneti carnea la marinat si problema este rezolvata
  • daca lasati la marinat mai mult de 12 ore, intoarceti carnea din cand in cand pentru a fii siguri ca marinata patrunde peste tot
Pregatire carne: scoatem carnea de manzat din frigider si o lasam la temperatura camerei 40-50 minute. Indiferent de tipul de carne pe care il gatim, nu se "arunca pe foc" direct din frigider. Se pune in tigaia incinsa. 3 minute pe o parte, 3 pe alta.
  • aspect important la carnea de manzat si vita: dupa prajire o lasam 3 minute "sa se odihneasca" pe farfurie, inainte de servire

 Retete pentru marinarea carnii

  • pui si curcan
  • carne de porc
  • vita si manzat
  • marinare peste
Suntem si pe FB
  1. Stiu Retete Sanatoase
  2. Retete FIT
.