Sirop de artar: simplu, inedit si sanatos


1 litru de sirop de artar este produs din aproximativ 40 de litri de seva, fie de artar de zahar sau artar negru ori artar rosu. La aspect seamana cu mierea de albine si poate fi utilizat la gatit, la desert sau ca si indulcitor natural.
  • Sirop de artar pentru gatit: utilizat in retete pentru marinarea carnii, in sosuri dulci acrisoare si dulci iuti, in tocanita, sau in retete culinare dulci
  • Sirop de artar pentru desert: utilizat ca atare sau in combinatie cu alte produse pentru realizarea topping-urilor dulci
  • Sirop de artar pentru indulcire: ceai, cafea, cereale, lapte

Retete culinare cu sirop de artar:

Dressing pentru salata verde cu sirop de artar: se amesteca sucul de la o clementina si de la o jumatate de lamaie cu 60 ml de ulei de masline sau ulei de dovleac, 3 catei de usturoi razaliti, sare, piper dupa gust si 2-3 lingurite de sirop de artar.

Salata verde creata cu dressing de sirop artar: peste frunzele de salata puneti sosul realizat din 2 linguri de ulei de nuca, 2 linguri de otet si 2 linguri de sirop de artar

Salata de spanac si sos cu sirop de artar: se amesteca frunze de spanac, ceapa rosie, cateva bucatele de nuci, cateva bucatele de stafide si putina branza feta rasa.
Dressing: 60 ml ulei de masline sau ulei de dovleac, de preferinta din seminte neprajite, sucul de la o lamaie, 2 linguri de mustar si 3-4 linguri de sirop de artar. Sare si piper dupa gust.

Topping pentru inghetata de frisca, de vanilie sau de rom: aduceti la fierbere 300 ml de sirop de artar, adaugati 2 lingurite de esenta de rom, cateva stafide si foarte putina scortisoara pudra. Turnati peste inghetata dupa ce s-a racorit putin.


Retetele noastre cu sirop de artar sunt in sectiunea Culinaria: retete sanatoase, pe grupul public culinar Stiu Retete Sanatoase si pe pagina noastra de facebook Stiu Retete Sanatoase.