Masajul anticelulitic


Masajul anticelulitic aduce o imbunatatire semnificativa atat tesutului tegumentar si cat si fluxului sanguinic. Celulita este o afectiune a tesutului conjuctiv ca urmare a depunerilor de hormoni pe diferite zone ale corpului, in special pe coapse, brate, interiorul picioarelor si abdomen. Acesti hormoni se numesc limfocite si sunt secretate pe sistemul endocrin. Hormonii care nu sunt preluati de sange fac depuneri sau formatiuni nodulare, formand un blocaj atat la tesut cat si la limfa.
  • aproximativ 80-90% dintre femei sunt afectate de celulita
  • exista terapii care pot diminua aproape in totalitate si pot reduce la minim aspectul inestetic
Chiar daca femeile de sunt mai predispuse la aparitia celulitei, si in cazul barbatilor pot aparea anumite dezechilibre, sub forma lipoamelor de grasime localizate sub piele, in special in regiunea abdominala si a spatelui. Masajul anticelulitic se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si sex.

Un masaj anticelulitic incepe cu un masaj al drenajului limfatic, care ajuta la deblocarea limfei superioare si inferioare, localizata la nivelul membranei superioare si inferioare si chiar la nivelul spatelui. Aceasta limfa blocata in tesut duce de fapt la formarea celulitei, cu diferite grade de accentuare pe anumite zone.
  • cea mai des intalnita este celulita de gradul 1 si 2. Prima este foarte putin sesizabila, se simte doar la masaj puternic. Asa zisa “coaja de portocala” , sesizabila la incordarea feselor sau atunci cand stam pe scaun, este deja celulita de gradul 2. Modificarile pielii in forma de “ciorchine de strugure” duce la celulita de gradul 3 si 4. Vasele de sange din piele se pot sparge foarte usor, ducand la senzatii dureroase dar mai ales la un aspect foarte inestetic.

Drenajului limfatic si masajul anticelulitic executat corect da rezultate extraordinare dupa 6-8 saptamani. Aspectul pielii se imbunatateste in proportie de 70%, iar prin dieta, sport si hidratare corespunzatoare, puteti preveni reaparitia acesteia.
  • dieta pe baza de legume, fructe
  • eliminati prajelile, alcoolul si dulciurile; se recomanda consumul de ananas si grapefruit si inlocuirea consumului de carne de porc cu peste
  • cafeaua este permisa, deoarece este antioxidanta si “mancatoare de calorii”, in conditiile in care se bea dimineata si numai UNA
  • miscarea este foarte importanta in aceasta perioada recomandat fiind mersul pe jos cel putin 30 de minute, inotul, si in general sportul care solicita toata musculatura: aerobic, fitness