Despre uleiul de mac
Uleiul de mac este obtinut prin presarea la rece a semintelor de mac. Este bogat in vitamina E si acid linoleic, acid oleic si acid palmitic. De regula nu are miros si are un gust extrem de placut. De sute de ani este folosit in alimentatie, medicina si cosmetica.
Uleiul obtinut natural pastreaza proprietatile semintelor de mac.
- calitati antioxidante
- continut ridicat de acizi grasi care contribuie la normalizarea colesterolului din sange si la sanatatea inimii
- sursa naturala de energie, minerale si vitamine
- contribuie la sanatatea parului, a unghiilor si a oaselor, fiind recomandat si in afectiuni precum osteoporoza
- ajuta in recuperarea organismului dupa efort fizic sau psihic intens
Uleiul de mac se utilizeaza in alimentatie si in cosmetica:
- ca atare, in stare cruda, la asezonarea salatelor de legume
- pentru gatit, fiind pretabil pentru toate tipurile de retete culinare
- pentru masaj muscular
- pentru hidratarea si ingrijirea tenului uscat, crapat sau inflamat
Retetele noastre cu ulei de mac le gasesti in sectiunea
Culinaria: retete sanatoase, pe grupul
public culinar
Stiu Retete Sanatoase si pe pagina noastra de facebook
Stiu Retete Sanatoase.