Despre Aloe Vera, planta care vindeca si reintinereste

Aloe vera face parte din familia Liliaceae, este originara din Africa si este o planta suculenta, cu proprietati curative mentionate inca din secolul 1. Denumirea uzuala este aloe. Acum este cultivata in toata lumea si este utilizata in medicina naturista si in cosmetice, datorita proprietatilor de vindecare si reintinerire care sunt atribuite acestei plante.
  • Poate fi utilizata sub forma uscata sau lichida, intern sau extern, singura sau in combinatie cu alte produse naturiste ca de exemplu propolisul, catina, mierea, ceara de albine pentru cosmetice.

Intern este cel mai des utilizata sub forma de gel sau capsule. Planta este antioxidanta si contine vitamine, minerale si oligoelemente. Consumata intern aloe vera aduce un aport de sanatate in organismul nostru.
  • Stimuleaza pofta de mancare, reduce aciditatea stomacului, regleaza tranzitul intestinal, este recomandata ca supliment in tratamentul anticancer. Deoarece in cantitati mari planta este toxica, ca si orice supliment alimentar, trebuie luat numai la recomandarea medicului specialist.

Se considera ca are proprietati dermatologice, grabind vindecarea ranilor, arsurilor, cicatricilor si inflamatiilor. Extractul de aloe ajuta si la diminuarea durerilor musculare si articulare. Este foarte mult utilizata in industria cosmetica, in fabricarea de geluri de dus, sapunuri, sampoane, creme, deoarece se considera ca extractul din planta de aloe are proprietatea de a curata, hrani, hidrata si proteja si fortifica pielea, unghiile si parul.

Info: Wikipedia