Salinoterapie, terapie cu sare, aerosolii si sistemul imunitar al copiilor

Sistemul imunitar al organismului se intareste si foarte multe boli respiratorii se pot ameliora sau trata utilizand terapia cu sare, fie prin sederea bolnavilor in saline, fie prin expunerea la aerosoli la mare. Regasita sub numele de speleoterapie, haloterapie, microclimatoterapie, subteranoterapie sau salinoterapie, terapia cu sare creste rezistenta generala a organismului, desensibilizeaza alergiile, avand rezultate favorabile in astm bronsic, bronsite, recuperare TBC.
 
  • Pentru ca nu intotdeauna ne permite timpul sa mergem in saline sau la mare, o alternativa comoda si la indemana tuturor care doresc sa isi intareasca organismul, sunt produsele pe baza de sare terapeutica, adjuvante in stari de raceala, ajuta la alergii, sinuzite, stari de epuizare, stres, insomnie si imunodepresii, cauzate de mediul viciat si poluarea excesiva.

Aerul salin inhalat confera un somn linistit, odihnitor, poate reduce sforaitul si este adjuvant in problemele respiratorii cauzate de fumatul activ sau pasiv.

Expunerea la aerosoli:
  • mareste rezistenta generala a organismului
  • desensibilizeaza alergiile
  • fluidizeaza secretiile cailor respiratorii si tonifica vibratiile cililor
  • adjuvant in rinite, sinuzite, laringite
  • confera un somn linistit, odihnitor si stare de confort psihic
  • scade intensitatea sforaitului
  • reduce problemele respiratorii cauzate de fumatul activ si pasiv

 
A doua solutie la indemana este utilizarea aparatelor de purificat aerul, cu filtru salin, care imbina efectele benefice ale terapiei cu sare si confortul spatiului in care locuiti sau unde va petreceti mare parte a timpului. Ele actioneaza prin trecerea permanenta a aerului din incapere printr-un strat de sare de mina, realizand un continut discret, dar permanent, de aerosoli in spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. Se creaza microclimatul tratamentelor cu sare iar organismul devine mai rezistent la imbolnaviri, creste imunitatea, scade intensitatea crizelor de sufocare, numarul trezirilor nocturne si tusea matinala in astmul bronsic. 

Haloterapia sau salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhaleaza aerosolii salini, cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii.  Aceasta procedura nu implica sub nici o forma administrarea de medicamente sau suplimente alimentare, imobilizari la pat sau regimuri alimentare, iar studiile de specialitate arata ca procentul de vindecare si ameliorare, inregistrate in urma curelor de haloterapie, este ridicat.
.