Pireu de linte verde

Publicitate

 Pireu de linte verde
  • 200 g linte verde bio; 1 lingura ulei 
  • 2 cepe rosii, 3 morcovi, condimente naturale
Pregatire: punem la fiert ceapa rosie si morcovii taiati marunt, impreuna cu lintea verde; paseram toate legumele fierte, amestecam cu ulei presat la rece si obtinem un pireu delicios.

Generalitati despre linte:
  • este un aliment bogat in proteine, cu putine grasimi si usor de digerat
  • contine antioxidanti, minerale si vitamine benefice intr-o alimentatie sanatoasa
  • exista diferite tipuri de linte: verde, neagra, galbena, rosie si portocalie
  • este "sora" cu fasolea, dar se poate gati fara inmuiere prealabila, prin fierbere la foc mic, in proportie de 1 la 3, fiind gata in 20-30 minute
  • se poate consuma in pireuri, salate ori supe

 Garnituri

simple, rapide, sanatoase
  • garnituri de legume
  • pentru pui si curcan
  • porc, vita si manzat
  • garnituri pentru peste
  • garnituri low/ fara carbo
Suntem si pe FB
  1. Stiu Retete Sanatoase
  2. Retete FIT
.