Clatite cu peste oceanic
din conserva, produs certificat bio
mic dejun proteic
Ingrediente:
- pentru clatite: 1 ou, 2 linguri de faina, 150 g lapte, un pic de sare, 1 lingurita de ulei floarea soarelui presat la rece
- pentru umplutura: 2 conserve de ton, foarte (dar foarte) putina ceapa rosie, un galbenus de ou fiert, putin mustar dulce (1 lingurita), cateva boabe de struguri rosii
Preparare clatite: ouale, sarea si faina se amesteca bine, dupa care se adauga laptele si uleiul. Se pun la copt in tigaia fierbinte.
- datorita uleiului din compozitie nu trebuie sa folositi ulei suplimentar la copt; din ingredientele de mai sus ies cam 5 clatite
Preparare maioneza: din galbenusul fiert, pasat cu furculita, si mustar faceti o maioneza (fara ulei).
Mix umplutura: amestecati tonul stors de suc propriu/ ulei, 2-3 felii ceapa rosie taiata foarte mic, boabele de struguri rosii taiate in 4 si maioneza. Umpleti clatitele cu mix-ul de ton si rulati.