Aperitiv din seminte de chia
reteta gata in 10 minute
cu paine integrala sau biscuiti sarati
Ingrediente: 50 g seminte de chia, 75 ml apa, ulei, zeama de la mai putin de o jumatate de lamaie, sare si o ceapa mica rosie.
- punem semintele de chia in apa si adaugam zeama de lamaie. Timp de 5 minute amestecam totul la aparat. Rezulta o gelatina translucida si acra.
- incepem sa adaugam treptat uleiul si amestecam sistematic tot la aparat. Ingredientele incep sa isi schimbe culoarea, si continutul seamana cu o maioneza. Cand am terminat de incorporat uleiul punem ceapa tocata marunt si sare dupa gust. Daca alegeti sa amestecati cu mana, lasati cateva minute semintele de chia in apa si nu va descurajati daca nu se formeaza gelatina in 5 minute. Dureaza mai mult, dar rezultatul e bun.
puteti opta si pentru alte tipuri de ulei, noi am ales uleiul presat la rece din germeni de grau datorita continutului bogat de vitamina E
- se poate servi imediat, dar parca e mai bun dupa ce a stat cateva ore la frigider
- din ingredientele de mai sus a rezultat suficient "papa bun" pentru 8 felii intregi de paine
- au un gust interesant, o combinatie nedefinita de icre (datorita semintelor) si vanata coapta (datorita cepei si a “maionezei”)