Pulpe marinate "a la Giani" si cartofi

Pulpe marinate si cartofi la cuptor, reteta gata in 50 minute
  • timp prealabil: 4 ore pentru marinat, e ok si peste noapte
Reteta de azi a fost “nascocita” dintr-o intrebare de genul “iar mancam pui azi?”, un Google in care am gasit o reteta de marinata pentru pui aparent delicioasa dar plina de E-uri si poza cu cateva ingrediente din frigider.

Giani ne-a recomandat sa facem o marinata sarata-dulce-iute-acra-cremoasa si dupa o pauza luuuuunga in telefon ne-a sugerat sa facem o poza prin frigider sa-i aratam ce avem…

Ingrediente: 500 g pulpe de pui si cativa cartofi
Ingrediente si reteta pentru marinata “a la Giani”: 5 linguri de sos de soia, pentru ca este sarat si putin acrisor, 2 linguri de sirop de artar, pentru ca este dulce, 5 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece, 3 linguri de otet iute, cate o lingurita din fiecare mustar cu verdeturi, pentru ca marinata sa fie mai cremoasa si pasta de tomate pentru ca va iesi o crusta minunata. Toate ingredientele se amesteca, se pun peste carnea de pui si se dau la rece cateva ore.

Pasul urmator este sa punem carnea si sosul marinat in tava, impreuna cu garnitura de cartofii taiati in forma dorita, sa programam cuptorul la 200 grade timp de 50 de minute si gata!
Da "copii", iar mancam pui azi…

PS. Datorita crustei date de pasta de tomate, a gustului unic dat de mustarul natural in combinatie cu verdeturi, de dulceata caramel a siropului de artar si de iuteala fina a otetului de pe ardeii Jalapeno, mancarea a fost absolut unica, delicioasa si cei mai sceptici au cerut supliment (nu spunem cine si nu dam tag pe FB, dar rugam un big like)

Multumim Giani pentru reteta salvatoare. Promitem solemn ca la prima vizita in “strainezia” ducem cu noi cate un borcan de mustar Crenvurstila Gourmet si unul de ardei iuti-iuti Jalapeno…da, alea bune facute in Romania.

Si pentru ca mancarea noastra a fost speciala datorita combinatiei de arome naturale a ingredientelor sosului de marinata, va recomandam cu drag:
  • sosul de soia, siropul de artar si pasta de tomate, produse certificate bio, pe care le-am comandat online de la Inima Verde
  • uleiul 100% natural, presat la rece din seminte de floarea soarelui, marca Denoct
  • ardeii iuti murati de la Chili Works, un produs 100% natural si 100% irezistibil de iute
  • mustarul 100% natural cu marar si hrean si mustarul 100% natural cu tarhon, din gama Gourmet a celui mai prietenos mustar din Romania: mustarul Crenvurstila