Pui, paste si sos cu mustar iute

Pranz rapid cu pui, paste si sos cu mustar
  • reteta gata in 30 de minute

Ingrediente: 250 grame de pulpite de pui taiate marunt, condimente naturale, putin ulei, 2 linguri de paste/ taietei care se fierb in supa, salata verde.
Pentru sos: 150 g iaurt grecesc, 2 lingurite mustar natural cu chilli, 1 lingurita ulei din germeni de grau, putina apa daca se doreste, sare dupa gust.

pasul 1: punem carnea la prajit cu putin ulei in tigaia neaderenta. Condimentam si amestecam. Atunci cand carnea este aproape gata, pe langa zeama lasata, daugam putina apa si lasam sa fiarba.
pasul 2: gustam carnea si daca este 99% gata adaugam taieteii sau pastele, dar neaparat “versiunea” care se poata fierbe in supa sau lapte. Au un timp de fierbere de 3 - 5 minute.
pasul 3: carnea si taieteii, dupa ce s-au racit cateva minute, sunt puse peste salata verde.
pasul 4: amestecam toate ingredientele pentru sos si servim peste mancare.

Pofta buna la un pranz rapid, usor dar satios si mai ales gustos!

Toate retetele noastre sunt pentru “lenesi gurmanzi”, adica pentru cei care apreciaza gustul mancarii gatite, dar nu au timp sa gateasca mai mult de 30-40 de minute. Chiar si reteta de Ossobuco, cu cel mai mare timp de preparare, a fost rapida, analizand timpul efectiv de lucru. Iar cand nu ai idee de ce anume sa mananci, dar stii ca vrei ceva bun, adaptezi si inventezi, dar folosindu-te de ingrediente de calitate. Pranzul era bun si fara sos, datorita salatei verde si al combinatiei neobisnuite cu taietei. Dar cu sos a fost deosebit. Iaurtul grecesc este cremos, consistent si hranitor. Mustarul natural cu chilli i-a dat un gust aparte, iar uleiul din germeni de grau i-a adaugat un strop de vitamina E.

  • Stiati ca…? boabele de mustar in general si implicit mustarul, au un continut bogat de seleniu si magneziu si ajuta inclusiv la un somn odihnitor
Mustarul din reteta noastra face parte din gama Crenvurstila Gourmet, este 100% natural, fara aditivi, fara conservanti, fara agenti de ingrosare si fara potentiatori de aroma. Dintre toate cele 5 sortimente ale gamei, acesta este recomandarea noastra pentru cei care apreciaza mancarea cu tenta fina de dulce-iute, deoarece contine chili rosu si chili verde.

Uleiul presat la rece din germeni de grau este marca Cardinal. Are o culoare portocalie, nu are miros, nu se foloseste la prajit, ci se recomanda consumarea ca atare, in stare cruda, ca dressing pentru salate sau paste.