Pui cu salata, cus-cus si sos iute

Pui cu salata verde, cous-cous si sos iute, reteta gata in 10 minute


Ingrediente
: 300 g carne de pui prajita, salata verde, cateva boabe de porumb, putin ardei rosu, un pic de cous-cous de porumb, sos iute dupa gust.

pasul 1
: punem intr-un vas o masura de cus-cus de porumb, condimente naturale dupa gust si putin ulei presat la rece de floarea soarelui. Adaugam o masura de apa fierbinte, amestecam compozitia, acoperim si lasam sa stea 5 minute, timp in care aeram de cateva ori cu furculita.
  • aceasta garnitura se pregateste fara foc iar modul de pregatire este cu referire la cus-cus de porumb marca MyBio.
  • uleiul Denoct are un miros placut de seminte de floarea soarelui si se poate utiliza la prajit sau la copt, pentru realizarea mancarii gatite, pentru marinarea carnii dar mai ales in stare cruda, la maioneze sau pentru asezonarea salatelor de legume
pasul 2: amestecam toate ingredientele, iar deasupra punem cus-cus si sos iute dupa gust

Este o reteta ideala pentru un pranz rapid, realizata cu ingrediente simple dar satioase, si va dorim pofta buna. Un gust aparte este dat de sosul de chili iute Scotch Bonnet, o specialitate din ardei iute a firmei Chili Works. Este un sos 100% fara conservanti, in care sunt folositi ardei cultivati in sol fara pesticide si fara ingrasaminte artificiale. In esenta este un sos destul de iute, dar in cantitati moderate aduce o nota de unicitate retetelor culinare.
  • unul dintre cele mai “secrete secrete” ale bucatariei este sa folosesti ingrediente de cea mai buna calitate, sa inventezi si sa reinventezi retete…dar la noi bucataria e ocupatie de timp liber (cu referire generala la persoanele din Romania anului 2015, care muncesc 10 ore pe zi, fac cumparaturi in weekend, mananca in graba in timpul saptamanii, si din cand in cand, gatesc pentru cei dragi)
  • salvarea noastra (cu referire la Stiu365.ro) sunt produsele noi, sanatoase si retete culinare rapide, deosebite prin unicitatea si noutatea ingredientelor utilizate. Iar in reteta de azi, unicitatea a fost data de uleiul presat la rece marca Denoct, cus cus-ul bio de la Inima Verde si specialitatea de sos iute de la Chili Works.